Direktlänk till inlägg 9 april 2014

Ny medicin?

Av nothingreally - 9 april 2014 23:33

     Jag gick till doktorn igår. Jag har mått värre än vanligt ett tag, så jag blev tillslut ditkallad. Det slutade med att doktorn inte visste vad hon skulle göra med mig, för min medicin fungerade inte. Hon ville att jag skulle sluta med Lamictal och börja på en ny medicin, men först måste jag trappa ner. Sen vet hon inte vilken medicin jag borde ta istället, men hon föreslog Litium, och eventuellt även byta ut Fluoxetinet mot något annat. Jag vill inte ta Litium, fan, den medicinen skrämmer mig. Har man väl börjat så är det inte säkert att man kan sluta. Jag sa åt henne att fortsätta leta till nästa gång vi ses, för nej. Inget Litium till mig, tack. Det tänker jag bara ta om inget annat fungerar. Kan någon som tar/har tagit Litium som kan berätta sina erfarenheter om det? 

     Jag ska också ta en del blodprover. Jag gillar att ta sprutor och blodprov, faktiskt. Det enda jag inte gillar med det är att man måste ta bort det som täcker armarna. Jag vill inte att de ska se mina ärr.


 
 
Lainen

Lainen

10 april 2014 00:02

Många läkare och kunnigt folk säger man ska testa Lithium först av alla stämningsstabiliserande då det är en av de som fungerar bäst och är mest beprövad. Kan vara kul att iaf ha någon koll på långsiktiga biverkningar av mediciner ist för att ta något som man inte ens vet hur det fungerar (finns många sådanna inom antileptika och antipsykotiska).
Min kompis går på Lithium och han m¨r bra. Dock har han svag dog Seroquel och ngn SSRI också.
Har inte gått på Lithium men går själv på 100mg Lamictal och 2000mg Ergenyl. Ergenyl kapar toppar och Lamictal dalar. Det fungerar riktigt bra för mig. Är inte gravt stabil precis men mår fasen bra. Mest uppe och sällan nere. Inte gått mer än 4 mån på Lamictal dock. Det finns studier som säger att man inte ska gå på SSRI (Flouxetin) om man är Bipolär (antar du är det eller har BPS) och samma gäller säkert för BPS. Man ska egentligen inte ens dricka kaffe.
Ang nya mediciner kan jag inte rekommendera Seroquel (eller andra antipsykotiska heller för den delen). Man blir som en zombie. Man mår inte spec dåligt, men inte bra heller. Man är lyckligt ovetandes i dimman. Mina kompisar sa tom jag vart personlighetsförändrad och tyckte jag vart obehaglig att vara med, en var nästan lite rädd. Det är inte för inte antipsykotiska kallas kemisk lobotomi.
Jag inser att jag inte svarat alls på din fråga egentligen men hoppas att kunna ge dig lite mera klarhet i medicinerna iaf.
Skulle jag ge dig några råd så är det att testa snöra in Ergenyl tsm med Lamictalen eller testa Lithium.

Lycka till och ha en bra natt!

http://lainen.bloggplatsen.se

nothingreally

10 april 2014 10:10

Tack så jättemycket för att du tog din tid att ge mig ett ordentligt svar, det betyder mycket! Jag är fortfarande lite osäker, men jag ska fråga runt lite till så att jag får en bra bild av det hela. Sen så får vi se hur det blir. Tack så mycket återigen!

 
lev-i-nuet

lev-i-nuet

10 april 2014 11:54

Jag har en nära som ätit Litium över 10 år, och det fungerar perfekt. Pratade senast igår med en sköterska om det, och hon sa att det är en av de bästa medicinerna som uppfunnits.

Hoppas det ska bli bra för dig också och du beslutar dig för att ge den en chans! :)

http://lev-i-nuet.bloggplatsen.se

nothingreally

10 april 2014 21:42

Okej, då vet jag. Tack så mycket för svaret!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nothingreally - 21 december 2014 03:04

     Jag var på dejt idag. Jag har varit så himla nervös hela veckan för den här kvällen, och var jätterädd att göra bort mig eller nåt. Som tur är gick bra väldigt bra. Vi var hemma hos mig och förfestade lite för oss själva, pratade mycket och drac...

Av nothingreally - 13 december 2014 18:21

     Jag försöker få en akuttid hos doktorn innan jul så att jag faktiskt kommer att vara närvarande på julafton. Kommer att få reda på om jag fick tiden eller inte i början av veckan, sen så kanske jag har läkartiden i slutet av nästa vecka. Förhopp...

Av nothingreally - 21 november 2014 08:11

     Flera månader har kommit och gått. Världen är i spillror. Min syster är inne på psyket av anledningar som annars bara finns med i skräckfilmer. Alla är traumatiserade av det som har hänt. Hela min jävla familj är sönder av det som har hänt. Inge...

Av nothingreally - 29 juni 2014 23:25

     Jag orkar inte. Jag har förstört allt igen. Satt och glufsade i mig choklad. Känner mig så sjukt äcklig, så jag tänker bara sitta här och ignorera världen ett tag. Jag är så förbannad på allt och jag orkar inte ens låtsas att jag är glad. Fan ta...

Av nothingreally - 25 juni 2014 16:54

     En av mina bästa vänner kommer över idag! Är jättepeppad, för jag har inte träffat honom på länge. Jag önskar att jag hade energi till att städa tills han kommer, men det kommer nog inte att bli så. Jag somnade inte förrän vid nio imorse, så.. J...

Presentation

Jag försöker bara ta mig igenom dagen, vilket kan vara svårt för mig.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards